Chips-urile Tortilla de la Delhaize

Te gândeşti că mănânci doar cartofi prăjiţi, dar nu e chiar aşa. Chips-urile sunt printre cele mai păcătoase alimente din cauza conţinutului mare de ulei de floarea soarelui şi de arome chimice. La toate acestea se adaugă  efecte de consum negativ: “dependenţă” de ele, păcălirea foamei cu o pungă de chips-uri în loc de o masă sănătoasă ş.a.

[box]Pentru momentele în care ai chef să ronţăi ceva, îţi recomand Tortilla Chips de la Delhaize. Acestea sunt făcute din: faina de porumb, ulei de palmier şi sare de mare. Le găseşti în magazinele Mega Image la preţul de 4.5 lei.[/box]

Le recomand pentru că:

1. Sunt consistente şi crocante;

2. Nu sunt unsuroase;

3. Sunt naturale şi ingredientele provin din agricultură ecologică certificată;

4. Ambalajul este reciclabil (pungă de plastic).

[button link="" color="orange"] De ştiut:[/button]


  • Chips-urile obişnuite conţin 35% ulei de floarea soarelui (de exemplu Lay’s). Colesterolului tău nu prea îi pică bine ;)
  • Câţiva producători de chips-uri au trecut pe ambalaje mesajul “Fără conservanţi”, însă atunci când te uiţi la ingrediente vei găsi că asta nu exclude alte chimicale precum potenţatori de aromă, coloranţi ş.a.
  • Nu consuma nici Tortilla în exces. Ea nu trebuie să ţină locul unei mese şi nici să se afle zilnic în meniul tău. Ce e mult strică :)

 

[button link="" color="green"] Scor: 5[/button]

*Scorul se notează cu valori de la 1 la 5 şi este media dintre: accesibilitatea preţului,  calitatea ingredientelor şi cât de bun ni s-a părut produsul după ce l-am folosit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>