Crema de plaja de la Elmiplant


Primul lucru la care ne aşteptăm de la o cremă de plajă este să ne protejeze eficient de
radiaţiile UVA şi UVB*. Ţinând cont că atunci când suntem la plajă ne ungem de câteva ori pielea cu aceste creme, ar trebui să fim preocupaţi şi de ce absoarbe pielea noastră. Cu alte cuvinte, de conţinutul lor.

Anul acesta am folosit la plajă loţiunea spray de la Elmiplant cu factor de protecţie 30. Această valoare reprezintă nivelul de protecţie împotriva radiaţiilor UVB, cu alte cuvinte ale celor care provoacă arsuri la suprafaţa pielii. Radiaţiile UVA sunt mai periculoase după cum puteţi vedea în explicaţiile date la final.

Din fericire, conform indicaţiilor de pe ambalaj, crema de la Elmiplant are certificate UE care dovedesc că oferă o protecţie avansată împotriva UVA.

Vă recomand loţiunea pentru că:

1. Este eficientă – am folosit-o timp de 3 zile şi nu m-am ars, ci am căpătat un bronz uşor arămiu.

2. Nu e grasă – este absorbită repede, dar în acelaşi timp îţi lasă pielea catifelata.

3. Nu conţine parabeni – este realizată din ingrediente bioactive care projetează pielea. Mai multe despre ele puteţi citi în descrierea de pe site a produsului.

Din acelaşi segment, vă mai recomand loţiunile Gerovital. Nu le-am testat, însă conform prezentării de pe farmec.ro nu conţin substanţe cancerigene şi sunt rezistente la apă.

Alte recomandări:

  • Nu vă expuneţi la soare în intervalele orare nerecomandate şi folosiţi crema din oră în oră şi imediat după ce ieşiţi din apă.
  • Acoperiţi-vă aluniţele cu un plasture rezistent la apă. Crema de soare nu e suficientă pentru a le oferi protecţie.
  • Nu cumpăraţi creme de soare no-name de pe plajă.

*Radiaţiile UVA penetrează cel mai adânc pielea şi cauzează apariţia prematură a ridurilor. Mai grav decât atât este că expunerea îndelungată şi neprotejată la soare şi implicit la aceste radiaţii, creşte riscul de cancer de piele. Intensitatea lor este constantă de la răsărit până la apus şi sunt prezente pe tot parcursul anului.

Radiaţiile UVB provoacă leziuni la suprafaţa pielii şi insolaţii. Spre deosebire de radiaţiile UVS, sunt prezente în intervalul orar 10.00 – 16.00.

 

[button link="" color="green"] Scor: 4[/button]

*Scorul se notează cu valori de la 1 la 5 şi este media dintre: accesibilitatea preţului,  calitatea ingredientelor şi cât de bun ni s-a părut produsul după ce l-am folosit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>