Pensiunea “Iulia” – Cazanele Dunarii, Eselnita, Orsova

Aflată chiar pe malul Dunării, pensiunea “Iulia” este o oază de relaxare şi aer curat. Un aer umed, cu un uşor miros de apă dulce.  Este proprietatea unei familii tare cumsecade, care ne-a făcut să ne simţim super fain în scurta noastră vacanţă :)

Pensiunea se află la 2-3 km de cazanele Dunării şi la vreo 12 km de Orşova. Vă voi spune mai jos ce mi-a plăcut atât de mult încât am ales să o recomand:

1. Construcţia: nu numai că se află pe malul Dunării, dar cuprinde şi un foişor şi o platformă construite pe fluviu, astfel încât e un răsfăţ desăvârşit să iei masa, respectiv să faci plajă chiar pe apă;

2. Curăţenia: este o pensiune curată şi îngrijită (în camere, în grădină ş.a.);

3. Mâncarea delicioasă şi gătită ca la mama acasă: de gătit se ocupă doamna din familie şi o are ca ajutor de nădejde pe fiica ei, Iulia. Deşi când am sosit era 10 noaptea, ne-au aşezat la masă şi ne-am potolit foamea cu un cotlet de porc la cuptor şi garnitură. În zilele următoare am mâncat peşte şalău (bun rău!) :D

4. Este o pensiune care are colectează selectiv gunoiul. Chiar dacă în camere există un singur coş de gunoi, în curte există containtere separate pentru plastic, sticlă, metal ş.a.

5. Se află într-o zonă nepoluată şi unde sunt numeroase obiective turistice. Vă puteţi plimba cu barca pe Cazanele Dunării, traseu care cuprinde şi vizitarea a două peşteri, puteţi alege un traseu montan sau să vizitaţi mânăstiri, peşteri, barajul “Porţile de Fier” etc.


Alte detalii despre pensiune găsiţi pe Turistinfo.ro. Noi am stat într-o cameră dublă, fără mic dejun inclus şi am plătit 100 lei pe noapte.

Dacă aţi fost şi voi la Cazanele Dunării aşteptăm păreri şi recomandări :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>