Siropul de ghimbir

Siropul de ghimbir se obţine din rădăcină de ghimbir şi zahăr invertit, macerate la rece.  Din el se poate prepara o băutură răcoritoare energizantă şi aromată, dacă îl amestecaţi cu apă minerală rece şi mentă, după gust. Îl recomand pentru efectele sale benefice şi pentru faptul că este natural – nu conţine aditivi şi alte substanţe chimice. În plus, chiar puteţi prepara din el un suc delicios! :D

Ce proprietăţi are ghimbirul:

1. Energizant: Zis şi Viagra naturală, acesta combate stările de oboseală şi tonifică organismul, ajutându-l să reziste la efort fizic prelungit;

2. Luptă împotriva răcelilor: Este eficient în caz de infecţii virale ale aparatului respirator, faringo- amigdalită, gripă, bronşită şi febră;

3. Ajută digestia: Ghimbirul stimulează secreţiile digestive şi creşte pofta de mâncare;

4. Diminuează stările de greaţă în cazul răului de transport;

Mai multe efecte despre ghimbir puteţi citi aici*.

Mie îmi place să îl amestec doar cu apă minerală. Uneori mai pun şi mentă sau o felie de lămâie.

Siropul de ghimbir se găseşte în magazine naturiste la un preţ între 12 şi 15 lei pentru 500 ml. Dacă vreţi, îl puteţi prepara şi acasă foarte simplu. Vedeţi aici o reţetă care vă va convinge.

Siropul nu este recomandat persoanelor diabetice. 

 

[button link="" color="green"] Scor: 5[/button]

*Scorul se notează cu valori de la 1 la 5 şi este media dintre: accesibilitatea preţului,  calitatea ingredientelor şi cât de bun ni s-a părut produsul după ce l-am folosit.

S-ar putea să-ţi placă şi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>