Apa plata Volvic

Când vorbeşti despre produse eco, mai rar pui pe primul loc apa plată. Ei bine, francezii fac asta! Pentru ei, ecologia porneşte de la produsul pe care îl consumăm zilnic: apa plată.

Volvic este cea mai ieftină apă plată pe care am gasit-o în excursia noastră în Paris. Şi ne-am gândit să vă povestim un pic despre ea pe Natlife. Poate, poate cândva îi va inspira şi pe producătorii noştri de ape minerale ;)

PET-urile obişnuite sunt făcute din 100% petrol, însă Volvic este îmbuteliată în sticle “verzi”: 20% din materialul din care sunt produse este de origine vegetală:  trestie de zahăr. Mai mult, 25% din compoziţie  este plastic reciclat de la alte PET-uri. Efectele acestei sticle sunt:

  • amprenta de carbon rezultată în urma procesului de îmbuteliere a fost redusă cu 38%;
  • o durată de viaţă cu 16% mai mică;
  •  greutatea sticlei a scăzut de la 17 gr la 15 gr.

Pe noi ne-a impresionat grija producătorului pentru natură şi faptul că păstrează cel mai mic preţ de pe piaţă. Iar pentru gustul apei acordăm nota 10 :)

Aşadar, dacă aveţi drum prin Franţa, nu ezitaţi să vă păcăliţi setea cu Volvic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>