Ce putem alege de la un Fast Food?

Oricât am vrea să nu mâncăm de la un Fast Food, când suntem grăbiţi şi avem un buget mic uităm de toată teoria anti-FastFood. Totuşi, dacă ne uităm în meniurile lor cu raţiunea, nu cu stomacul, putem face alegeri bune şi în această situaţie.

Sfaturi de urmat atunci când ne cumpărăm de la Fast Food-uri:

1. Evitaţi mâncarea cu sosuri. Pentru că este preparată pe loc, aveţi curajul de a-i spune bucătarului să nu vă pună niciun fel de sos. Conţin chimicale şi există riscul de a fi expirate.

2. Mâncaţi vegetarian: shaorma vegetariană sau salate (fără maioneză).

3. Dacă totuşi vreţi să mâncaţi carne, faceţi alegeri cât mai light. Adică pui sau maxim vită.

4. Nu alegeţi mâncăruri prăjite. Foarte puţine Fast Food-uri gătesc cu ulei de palmier sau ulei de măsline virgin. Aşa că, decât să mâncaţi pui sau cartofi prăjiţi în 20 de rânduri de ulei de floarea soarelui, mai bine alegeţi ceva făcut la rotisor, pe jar sau la cuptor.

5. Ocoliţi restaurantele cu reputaţie proastă şi de unde nu aveţi informaţii despre modul de preparare a mâncării. La casă şi la tejgheaua unde comandaţi e curat şi  afişele prezintă produse apetisante. În spate, nu ştiţi cum este :)

6. Urmăriţi dacă sunt atenţi la igienă: mâncarea să fie ferită de praf, bucătarii să umble cu mănuşi şi să nu atingă banii, bucătăria să fie curată ş.a.

7. Nu faceţi un obicei din a mânca la Fast Food ;) Consecinţele despre care se tot vorbeşte în presă nu sunt ficţiune.

Veţi vedea că nu e chiar atât de greu să găsiţi câteva restaurante de tip F.F. acceptabile. Trebuie doar să nu vă grăbiţi atunci când alegeţi ceva şi chiar să întrebaţi despre conţinutul  unor preparate atunci când aveţi dubii.

De asemenea, o variantă aproximativ la fel de ieftină este să mâncaţi la restaurante care oferă “meniul zilei”. O ciorbă şi un fel de mâncare gătită sunt mai bune şi mai sănătoase decât un meniu de la FastFood)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>