Cum sa gatim repede si sanatos – Interviu cu DivaInBucatarie

1. Cine este “Diva în bucătărie”? Povesteşte-ne un pic despre tine şi despre cum ţi-a venit ideea să faci site-ul DivaInBucatarie.ro :)

“Diva in bucatarie” este oricine primeşte aprecieri de la cei dragi, prieteni sau rude, pentru bunătăţile pe care le prepară. Aşa cum am zis pe site pe site :”Şi tu poti fi aceea”.

Ideea acestui site mi-a venit discutând cu prietenele mele, unele din ele având un program foarte încărcat (cele/cei care lucrează într-o multinaţională ştiu despre ce vorbesc), dar care îşi doreau să gătească, fără să piarda prea mult timp cu asta. Am incercat să găsesc reţete rapide, uşor de preparat, cu ingrediente pe care le poţi achiziţiona în orice supermarket. Şi pentru că eu reuşeam să gătesc uneori după servici, fără să răpesc din puţinul timp care îmi rămânea pentru familie, am vrut să ofer şi altora câteva soluţii.

2. Tu găteşti şi apoi relatezi pe site? Sau te mai ajută cineva? Descrie-ne pe scurt cum reuşeşti să menţii  site-ul activ.

Gătesc, fotografiez, prelucrez pozele şi apoi redactez reţetele.

Uneori mă ajută mama la gatit, în mod special când vreau să programez reţete în avans pe 2 săptămâni. Dacă eu plec în vacanţă, nu înseamnă că nu apare ceva nou pe site cât timp eu sunt plecată. În timpul acesta cu siguranţă cineva ar vrea să gătească şi este posibil să găsească soluţia pe site-ul meu…

Site-ul are fanii lui. Într-un an de zile am primit aprecieri din toate colţurile lumii, ceea ce mi-a dat imboldul de a merge mai departe. Există însă şi lucruri urâte în acest domeniu: anumite site-uri copiază cu neruşinare ce gasesc pe site-ul meu, iar apoi se trec ca autori.

3. Cum ţi-ai dat seama că ai o pasiune pentru gătit?

Pasiunea pentru gătit mi-am descoperit-o de mică. Am avut multe exemple bune în familie, dar şi norocul de a creşte într-o famile în care gătitul se făcea din placere, nu pentru că “trebuie”.

4. Ce le recomanzi gospodinelor în materie de gătit? Cum ar trebui să gătească, ce alimente ar trebui să evite şi orice alt sfat e binevenit… :)

Recomand tuturor să gătească folosind ingrediente cât mai naturale, fără prea multe grăsimi. Iar dulciurile făcute în casă sunt cu siguranţă mai bune, mai proaspete, fără prea mulţi conservanţi. Toate reţetele pot fi adaptate, fiecare le poate schimba şi încurajez pe toată lumea să încerce lucruri noi. Niciodată nu ştii ce gusturi poţi descoperi. Poţi constata că ceva ce ce credeai că nu îţi place la un moment dat este de fapt un lucru extraordinar.

Eu evit vegeta, sosurile la plic şi bauturile acidulate.

5. De crezi că este important să mâncăm sănătos şi echilibrat?

Mâncarea sănătoasă şi echilibrată ne menţine sănătoşi, iar acest lucru este cel mai important.

[box] În urma acestui interviu, Cristina, autoarea DivaInBucatarie.ro, a acceptat invitaţia noastră de a avea o secţiune cu reţete pe site-ul nostru. Aşa că, în viitorul apropiat vă puteţi inspira de pe Natlife.ro şi atunci când veţi vrea să pregătiţi o mâncare gustoasă şi sănătoasa :) [/box]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>