Odorizante auto naturale si biodegradabile

Folositi parfumuri de camera sau pentru masina? Ei bine, ar trebui sa stiti ca marea majoritate a acestor odorizante (atat cele de camera, cat si cele pentru autoturism) sunt extrem de toxice pentru organismul uman.

Departe de a improspata aerul, odorizantele chimice adauga o serie de agenti nocivi in aerul pe care il respiram.

Cum functioneaza aceste odorizante de camera sau pentru masina? Folosesc o substanta chimica cu efect de sensibilizare nervoasa, care interfereaza cu simtul mirosului – fie o pelicula ce “dezactiveaza” temporar stimulul nervos, fie prin mascarea unui miros cu un alt miros, artificial. Majoritatea odorizantelor contin o multime de chimicale: formaldehida (iritant al cailor respirator si agent cancerigen), naftalena (potential cancerigen), xylena (neurotoxina), butan-gaz, cresol, etanol, fenol si parfumuri puternice. Mai mult, unele odorizante includ printe compusii chimici un pesticid – paradiclorobenzen, agent cancerigen ce afecteaza inclusiv ficatul si rinichii. Aceste chimicale sunt reprezentate prin particule foarte mici, care sunt inhalate in plamani si transferate in sange.

Ei, pana acum v-am povestit despre partea negativa a acestor odorizante. Probabil va veti intreba care este alternativa. Evident, varianta cea mai simpla si mai putin daunatoare este ventilarea si curatenia locurilor (camere, masina), astfel incat sa nu fie nevoie sa folositi un astfel de produs.

Daca insa chiar trebuie sa apelati la un odorizant auto sau de camera, avem o recomandare: odorizantul auto Sineo, 100% biodegradabil, de origine naturala.

Produs in Franta, acest “distrugator de mirosuri” are in compozitie ingrediente exclusiv naturale: apa, alcool si uleiuri esentiale (vedeti prezentarea completa a produsului, in format PDF). Se pulverizeaza in interiorul masinii sau pe sursa de miros si genereaza un miros puternic, de brad, care se simte pentru aproximativ 20-30 de minute. Este eficient impotriva mirosurilor de tutun din masina, a mirosurilor inchise din camere, bucatarii sau baie.

Noi il folosim periodic si suntem multumiti de rezultate. Poate un dezavantaj ar fi acela ca este disponibil doar in forma de spray – cu alte cuvinte, il utilizezi strict cand ai nevoie.

Veti regasi odorizantul la Auchan, la raionul auto (in zona odorizantelor), la pretul de 16 ron – un pret mediu, comparativ cu alte parfumuri pentru masina. Atentie, chiar daca este natural, nu exagerati in utilizarea acestuia.

[button link="" color="green"] Scor: 4[/button]

*Scorul se notează cu valori de la 1 la 5 şi este media dintre: accesibilitatea preţului, calitatea ingredientelor şi cât de bun ni s-a părut produsul după ce l-am folosit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>