Sucul de catina – sanatate curata!

Cătina este fructul cu cea mai mare cantitate de vitamina C, un antioxidant esenţial pentru organismul nostru. Pe lângă aceasta, mai conţine şi  vitamina A,  complexul B, E, P, K, F şi microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier şi sodiu. De asemenea, este bogata şi în betacaroten, pectine, zaharuri, aminoacizi şi acizi graşi esenţiali (sursa).

Acum că am descris un pic din proprietăţile cătinei, hai să vedem ce efecte benefice au acestea asupra organismului nostru:

  1. Efect energizant: te ajută să îţi recuperezi energia după efort fizic şi intelectual sau după o boală;
  2. Măreşte imunitatea: ca să vă faceţi o idee cam cât de benefic este fructul de cătină, aflaţi că acesta conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât citricel ;)
  3. Efect anti-îmbătrânire: este radioprotectoare, fotoprotectoare (protecţie pentru plajă) şi cicatrizează puternic.

Alte efecte demne de luat în seamă ţin de întărirea organismului în cazul în care ne confruntăm cu: depresii, leucemie, tumori, intoxicaţii, alergii sau boli ale pielii.

Noi am încercat sirop de cătină, care se găseşte în plafare şi farmacii, şi suc de cătină. Pe acesta din urmă l-am cumpărat de la un târg de produse naturale. Este îndulcit cu miere şi se bea amestecat cu apă deoarece este destul de concentrat. Preţul unei sticle de 0.5 L cu suc a fost 15 lei. Siropul costă în magazine în jur de 20 de lei, în funcţie de cantitate, dar îl puteţi prepara şi acasă după o reţetă simplă.

Gustul este destul de acru, dar îi puteţi lua din “tărie” dacă adăugaţi mai multă miere. Este o băutură nemaipomenit de bună! Dacă şi voi aţi încercat sirop sau suc de cătină, spuneţi-ne cum vi s-a părut :)

 

[button link="" color="green"] Scor: 5[/button]

*Scorul se notează cu valori de la 1 la 5 şi este media dintre: accesibilitatea preţului,  calitatea ingredientelor şi cât de bun ni s-a părut produsul după ce l-am folosit.

S-ar putea să-ţi placă şi:

Latest Comments
  1. Casa Hanu
    Reply -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>