Dulciuri naturale -de la Sugarspice.ro

Am avut plăcerea să ne întâlnim săptămâna trecută cu cea care a creat Sugarspice.ro, Carmen, un prilej bun pentru a afla lucruri interesante despre cele mai adorate ingrediente,vanilie și cacao, dar și despre cum e să fii antreprenor într-un domeniu pentru care piața abia se deschide :)

Carmen ne-a povestit că afacerea a început-o la începutul anilor 2009. Ideea i-a venit după ce a stat câteva zile la o prietenă, în Belgia. La ea a văzut fel de fel de condimente naturale care i-au stârnit curiozitatea. S-a întors în țară cu multe astfel de condimente pe care nici nu știa cum să le folosească la gătit. Însă curând avea să afle, după ce a petrecut o bună bucată de timp căutând informații despre producția lor și rețete, pe site-uri din străinătate.

A încheiat colaborări cu producători din S.U.A, Olanda și Franța pentru a aduce în țară ceva rar găsit: păstăi de vanilie (adevărate, originare din Madagascar, Tahiti, Papua, India, Uganda) și extracte naturale aromatice (ex. de vanilie, bergamota, orhidee, mentă, cafea, ciocolată) . Nu a trecut mult timp până când cofetari și patiseri români s-au arătat interesați și au început să se aprovizioneze cu ingrediente bune și naturale. Carmen nu a vrut să se laude cu ai săi clienți, doar ne-a dat câteva hint-uri despre ei. Amintim aici de un lanț de cofetării vestite din țară care au făcut tortul de la nunta unei vedete românești, dar și de o patiserie din Militari care face croissante cu cea mai bună și naturală cremă de ciocolată. Iar prețul nu este mai mare decât cel al unui croissant umplut cu Finetti :)

Anul acesta a intrat online prin magazinul www.sugarspice.ro, ca să ne ofere tuturor posibilitatea să ne cumperăm ingrediente naturale pentru prăjituri. De ce ați face asta? În primul rând, pentru că ceea ce găsiți în comerț este mult prea prelucrat chimic și/sau amestecat cu alte substanțe pentru a le întări aroma. De exemplu, vanilia din comerț se traduce fie prin esență de vanilie, vanilină sau zahăr vanilat, toate trecute prin proceduri chimice. În schimb, la SugarSpice veți găsi păstăi de vanilie, forma pură a acestei arome. La fel și ciocolata de pe rafturile magazinelor: majoritatea este combinată cu grăsimi vegetale, emulgatori, potențiatori de arome și foarte puțină cacao.

În al doilea rând, pentru că veți fi siguri că ceea ce mâncați este bun, natural și gustos. Ceva dulce făcut de voi nu se compară cu o prăjitură de la cofetărie despre care nu știți cu ce este făcută. Iar în alt treilea rând, produsele sunt atestate internațional ca fiind organice și non-alergice.

Deși încă noi, românii, nu avem un cult pentru produse naturale, faptul că din ce în ce mai multi antreprenori precum Carmen decid să deschidă uși către o alimentație mai sănătoasă și îndrăznesc să aducă pe piață produse de calitate, nu putem spune decât ”Jos pălăria!” și să sperăm că vor reuși să se dezvolte cu pași siguri :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>