De ce este timpul sa iti faci paine in casa?

Ai avut vreodata curiozitatea sa vezi ce contine painea pe care o cumperi? Chiar si painea proaspata din supermarket contine conservanti si emulsifianti, desi, teoretic, n-ar trebui. Fa un experiment si ia 5 branduri de paine si uita-te la ingredientele sortimentelor de paine. Glucoza, acidul ascorbic, agentii de tratare si esterii n-ar trebui sa se regaseasca si totusi sunt. Exceptie fac cateva tipuri de paine, insa astazi va vom povesti de ce este mai bine sa iti faci paine in casa, dar si cat de simplu se face.

1. In primul rand, cumpara-ti o masina de paine. Costa in jur de 300-350 de lei una decenta. In timp iti vei amortiza investitia. Gandeste-te numai ca un pachet de paine feliata din comert costa in medie 5 lei, de unde rezulta ca 60-70 de pachete valoreaza cat o masina de paine.

Dar sa lasam matematica. Iata ce face o masina de paine:

  • Amesteca compozitia: apa, faina, drojdie praf (+ alte lucruri pe care vrei tu sa le adaugi: lapte, seminte s.a.)
  • Framanta coca
  • Coace painea

Practic, tu nu faci decat sa adaugi ingredientele conform retetelor din ghidul masinii de paine si sa selectezi programul. Da, nici macar nu stai sa cauti retete pentru ca ele vin odata cu masina.

2. Obisnuieste-te sa cumperi faina de cea mai buna calitate. Daca ai in casa tot timpul faina, ai si paine. Iar dintr-un 1 kg  ies 2 paini.

3. O paine se face in medie in 3 ore la masina de paine. O poti programa seara sau peste noapte. Cand ea isi termina programul piuie ca sa te anunte ca a terminat. Deci nu trebuie sa stai sa o pazesti.

In imagine puteti vedea una dintre “operele” noastre, facuta din faina alba si faina de secara :D

paine_de_casa

Painea iese excelenta: nu se sfarama, e suficient de consistenta, dar si de aerata. In plus, tinuta in folie ramane pufoasa pana la 3 zile. Iar tu stii ce mananci ;)

V-am convins?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>