Incearca exercitiile de Yoga!

Benefits-of-Yoga-Exercises-For-Health

Durerile de spate, de cap si tot felul de probleme fizice, dar si psihice, pot fi ameliorate prin exercitii de Yoga. Nu v-as spune asta daca n-as fi incercat eu inainte. De cand sunt mica am dureri de spate; daca atunci cand eram la scoala ghiozdanul greu era problema, mai tarziu, lucrul la birou de peste 8 ore mi-a adus dureri constante si deformarea pozitiei naturale a coloanei si a umerilor.

Va recomand sa faceti dimineata si seara exercitii de Yoga si sa incercati sa faceti din asta un o obicei. Dupa primele 2-3 zile veti observa deja diferente in ceea ce priveste:

  1. Buna dispozitie
  2. Pozitia corpului
  3. Nivelul de stres
  4. Calitatea somnului
  5. Disconfortul creat de sedentarism, incordarea;

O lista completa cu beneficiile o gasiti aici.

Conform specialistilor in medicina, terapia yoga este benefica deoarece creeaza un echilibru intre sistemul norvos si cel endocrin care influenteaza direct toate celelalte sisteme si organe ale corpului. Yoga actioneaza atat ca terapie curativa, cat si preventiva. Esenta ei sta in obtinerea calmului psihic, imbunatatirea puterii de concentrare si a unui mod armonios de a trai si de a relationa cu cei din jur.

Poate ca stiati deja toate acestea, nu refuzi sa practici yoga, dar nu stii de unde sa incepi. In cazul meu, ajutorul a venit de pe… Youtube. Am cautat pur si simplu “yoga exercises for beginners”. Dupa 2 saptamani inca sunt la acest nivel. Yoga nu este competitiva, o practici pentru tine. Va las mai jos primul tutorial pe care eu l-am incercat:

Urmati-l si voi si veti vedea cat de bine va veti simtiti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>