Povestea Nutribon – un produs natural, sanatos si romanesc

Am descoperit batonul Nutribon cu cereale, fructe, scorţişoară şi nuci, migdale sau alune la DM, în urmă cu câteva luni. Pe ideea “ce-o fi asta, hai să încercăm”, acum nu există săptămână în care să nu ne aprovizionăm Nutribonuri. Citind cu atenţie ambalajul, am vazut scris că este un produs românesc, aşa că am fost curioşi să aflăm mai multe despre povestea din spatele lui.

1. Nutribon este realizat după o reţetă originală şi protejată, recomandată de Prof. Univ. Dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice;

2. Conţine numai ingrediente 100% naturale: fructe de pădure, prune, fulgi de ovăz, scorţişoară, nuci, migdale şi alune de pădure. Acestea sunt furnizate de către societăţi acreditate, însă compania îşi doreşte ca în viitorul apropiat să le producă chiar ea.

3. Fabrica Nutribon este amplasată în comuna Mihalţ, una dintre cele mai mari comune din judeţul Alba. Personalul din ”bucătărie” este format din localnici dedicaţi, care ştiu rostul ingredientelor tradiţionale şi secretele procesării lor, pentru a ne da tot ce-i mai bun.

Sursa: www.nutribon.ro si www.facebook.com/nutribon

Ca sa aflam mai multe, am vorbit cu Geanina, membrul familiei care se ocupa de brandul “Nutribon”.

Natlife: De ce Nutribon?

Pentru că așa ne-a prescris doctorul. :) Sună amuzant, dar nu e o glumă. Ca să mă înțelegi întru totul, hai să-ți spun o scurtă poveste. La un moment dat, pe când încă nici nu exista această familie și nici măcar conceptul de Nutribon, cineva din actuala ”familie” a considerat că are anumite probleme nutriționale. A apelat, deci, la un specialist în nutriție – Prof. Univ. Dr. Nicolae Hâncu, unul dintre cei mai reputați specialiști din țară (și chiar și din Europa).

Domnul Profesor – căci așa îi spunem noi – i-a făcut niște recomandări nutriționale. Totuși, stilul de viață din mediul business urban nu-ți permite să respecți întocmai recomandările, așa că e greu să te ții de ”listă”, ca să zic așa. Unui om mereu pe fugă i-ar trebui mâncarea la pachet. Dar asta ar însemna să porți cu tine semințe, fructe uscate, să faci combinații pe care să le pui la caserolă… În fine, greu și pentru o femeie activă, ce să mai vorbim de un bărbat.

Și atunci… a apărut ideea: ce bine ar fi dacă am putea să le avem pe toate ”salatele” astea de care vorbim sub formă de batoane! Să le putem purta peste tot, să nu se degradeze, să încapă în orice buzunar de costum și în orice plic sofisticat. Domnul Profesor a susținut ideea din plin și a creat o serie de rețete în care ingredientele sunt perfect proporționate pentru a face față oricăror nevoi nutriționale (chiar și pentru diabetici, deoarece produsele nu conțin zahăr).

Baton Nutribon

Așa au apărut batoanele Nutribon – dulcele sănătos și natural. O serie de batoane bazate pe rețete originale și patentate, recomandate de specialiști în nutriție. Nutribon, adică ”nutriție bună”, sănătoasă. Produsele noastre nu te slăbesc. Ele te susțin într-o viață sănătoasă.

“Cine cumpără un Nutribon îl cumpără pentru că îl atrage. Cine îl cumpără a doua oară îl cumpără pentru că îi place. Și cine ajunge să-l cumpere mereu îl cumpără pentru că îl înțelege.”

Natlife: Care au fost etapele?

În cazul nostru, e clar, produsul s-a născut ca răspuns la o nevoie reală. Nicidecum invers. Există produse care te stârnesc, care te intrigă. Dezvolți o simpatie față de ele și apoi ai impresia că ai nevoie de ele. Dulciuri, ciocolată, snacks. Nu e cazul nostru. După cum ți-am povestit și mai sus, a fost o nevoie clară a unuia dintre noi și un efort mental în a găsi o soluție. Sunt convinsă astfel că Nutribon rezolvă o parte din problemele care apar în momentul în care te decizi să renunți la junk.

E o gustare sănătoasă la îndemână. Ca să revin, am identificat nevoia. A venit soluția. Apoi: cum facem? Cam ca bunica, în bucătărie, doar că la scară mare. Luăm rețeta recomandată de Domnul Profesor, o citim bine, ne aprovizionăm cu ingrediente de cea mai bună calitate, le combinăm respectând proporțiile indicate și le ambalăm cu grijă. Când spun că ”le ambalăm” nu mă refer doar la procesul fizic, ci și la toată partea de branding care stă în spatele produselor. Și asta deoarece vrem ca lumea să înțeleagă bine cine suntem și ce fel de produse suntem (ca să parafrazez ”ce fel de oameni suntem”). N-aș vrea să explic acum tot procesul de branding și toate valorile în care credem. Mi-ar plăcea să cred că cine cumpără un Nutribon îl cumpără pentru că îl atrage. Cine îl cumpără a doua oară îl cumpără pentru că îi place. Și cine ajunge să-l cumpere mereu îl cumpără pentru că îl înțelege.

“Nicio haină pe fața pământului nu-l îmbracă pe om mai frumos decât un corp frumos. Și, mai ales, sănătos.”

Natlife: De ce credeţi că este nevoie pentru ca românii să consume alimente mai sănătoase?

Românii vor ajunge să mănânce sănătos când vor conștientiza că au nevoie de acest lucru. Au fost atâția ani în care românii au fost lipsiți, la propriu, de ”bucate”. E normal ca după o perioadă de post de aproximativ de 50 de ani să îți dorești să te înfrupți din toate ca un hedonist. Și da, e destul de normal să depășești măsura. Foamea e instinctuală, n-ai cum să înveți din greșelile altora, zic eu. Adică n-ai cum să te uiți la alte popoare care au trecut de problemele cu foamea, au trecut de cele cu obezitatea și au dezvoltat un cult pentru mâncarea sănătoasă și cât mai verde, și să înveți de la ele, tu, popor înfometat.

N-ai cum să îți dorești cu ardoare ca, după margarina din comunism, după borșurile slabe și merele corobețe atârnate la șura bunicilor (oricât de sănătoase ar fi), să ți se facă o poftă nebună de rucola sau de fructe uscate. Poate de niște chifteluțe, de niscaiva calorii în plus… Dar trece și asta. Și după ce dispare și acest complex, fiul risipitor se întoarce de unde a plecat, adică la borșuri slabe și la fructe uscate, realizând că nicio haină pe fața pământului nu-l îmbracă pe om mai frumos decât un corp frumos. Și, mai ales, sănătos.

Nutribon se găseşte la: DM, Help Net, Aldedra, Roelifarm, dar şi online de pe www.nutribon.ro.

Latest Comments
  1. cristina h
    Reply -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>