Beca’s Kitchen: de la corporatie la homemade food si un restaurant minunat!

Andreea Beca

Se spune ca in viata un om ajunge sa aiba cel putin 3 meserii: viata, mediul social si economic sau telurile noastre ne imping catre schimbari. Atunci cand ai curajul sa iti lasi o cariera pentru pasiune si sa faci un business din asta, dai o alta definitie succesului. Ceea ce a facut si Andreea Beca
…………………………………………………………………………

“Buna seara, aveti rezervare?”, ne intreaba o domnisoara la intrare. Le-am spus ca nu, parandu-ne deja rau ca am putea sa ratam cina intr-un loc atat de frumos. Citisem pe internet despre Beca’s Kitchen si voiam neaparat sa cunoastem localul, pe Andreea si sa ne convingem de cat de buna este mancarea pe care o gateste. Din fericire pentru noi, s-a gasit o masa libera, ne-am lasat hainele pe scaune si ne-am indreptat catre tabla din mijlocul restaurantului unde era scris meniul.

Dorada cu legume, sos si salatica, pate de casa, file de curcan fraged cu legume la cuptor, tarta cu mere, pere, ghimbir si sos de vanilie, tarta cu ciocolata, alune de padure, menta si banane… si acestea sunt doar cele comandate de noi. Meniul cuprinde in jur de 10 feluri care se schimba prin rotatie. Andreea ni le-a prezentat pe toate sigura pe ea si cu un zambet sincer, de om frumos pe care ai sta sa il asculti vorbind despre mancare ore-n sir. “Mi se face pofta numai cand le descriu”, ne spune ea… Noi ce sa mai zicem? Am fi devorat tot!

Dorada la cuptor

“Mi-am dat seama ca pasiunea mea cea mai mare, singurul mod in care ma exprim creativ, este gastronomia si am hotarat sa fac ceva in sensul asta.

Astfel am inceput din nou scoala, de data aceasta pe cea de bucatari, si am decis sa deschid un mic Bistro cu mancare sanatoasa atat in ceea ce priveste materiile prime folosite (fara semipreparate, conservanti sintetici si alte chimicale nocive) dar si prin modul de preparare termica (fara prajeli, doar baie de aburi, cuptor, grill). Ca sa-mi perfectionez cunostintele dobandite prin autoeducare in materie de nutritie, am urmat si un curs specializat in urma caruia am obtinut diploma de tehnician nutritionist”, scrie Andreea pe blog.

N-avem nicio indoiala ca foloseste numai ingrediente naturale si ca gateste sanatos. Se simte in aspectul si gustul mancarii, orice alt argument este de prisos.

Inainte de a-si lua viata-n piept, a lucrat intr-o corporatie. Ca noi, ca voi, ca oricare alt om care lucreaza pentru cineva, nu pentru el:

“Determinata si de schimbarile prin care trecuse compania – in urma unei preluari valorile companiei au fost total modificate in asa masura incat nu mai corespundeau valorilor si principiilor in care cred – am hotarat ca a venit din nou momentul pentru o schimbare majora. Mi-am dat deci demisia, lasand in urma un salariu bunicel, masina si alte avantaje de corporatie, ca sa plec ‘la cratita’”.

Pentru atmosfera minunata (apropo, se fumeaza, dar sunt doua aerisiri, iar cand am fost noi nimeni nu fuma, desi era plin. Probabil nici nu fumatorilor nu le vine sa isi aprinda tigara…), mancarea sanatoasa si extrem de buna, dar si ca sa o cunoasteti pe Andreea Beca, mergeti la Beca’s Kitchen! Si apoi, daca va este cu putinta, scrieti-ne impresia voastra :)

Beca’s Kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>