Mananca de post in mod sanatos

Produsele de post nu sunt intotdeauna sanatoase. Zici ca mananci ca sa te “cureti”, insa daca te uiti pe eticheta descoperi ca cele mai multe sunt pline de E-uri. Printre cele mai nenorocite se numara pateul vegetal, margarina si produsele de patiserie! Faceti-va un plan cu ce mancare de post ar trebui sa consumati si aprovizionati-va cu cele necesare. Ca sursa de inspiratie, veti gasi mai jos retete vegetariene, dar si idei de meniu vegetarian din preparate simple:

Micul dejun

- lapte vegetal (de susan, migdale, orez, ovaz sau cocos) cu musli

- salata de verdeturi si o portocala

- sandvisuri cu unt de arahide sau unt de migdale (presarat cu migdale deasupra)

- piure de fructe cu seminte de dovleac sau alune de padure

- un smoothie natural

Pranz vegetarian

- supa crema de legume, de ciuperci, de dovlecei sau de linte

- linte cu sos de rosii

- quinoa cu ciuperci si sos de rosii cu ierburi

- vinete umplute cu rosii si cuscus

- salata de quinoa cu legume coapte

- paste cu morcovi si sos de pastarnac

- Ratatouille

- mancare de varza, de mazare, de legue sau de spanac

- dovlecei sau rosii umplute cu orez

- humus cu salata de verdeturi

Cina vegetariana

- ciorba de loboda

- supa de rosii

- sarmalute in foi de vita umplute cu orez

- salata de avocado cu ceapa, rosii, salata verde, menta

- salata de cruditati (telina, morcov, mar)

- salata de naut si spanac

- salata de fasole verde

- ciuperci cu ierburi proaspete

- praz cu cimbru si capere

Si tot ca sursa de inspiratie va recomandam meniul de primavara propus de Blogul cu Legume.

supa_vegetariana-featured

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>